Kristian Vedel træfugl Bird Buttet Egetræ

499,00DKK
lys eg røget eg
Lager: Kun 1 stk. tilbage

Kristian Vedel  Bird Buttet Egetræ

Design: Kristian Vedel
Størrelse: 12cm

Håndlavet i egetræ

Uanset om du er glad, trist eller nysgerrig, så er BIRD familien der for at dele oplevelsen med dig. Børnene, forældrene og bedsteforældrene er meget udtryksfulde og besidder alle evnen til at ændre deres humør ved at dreje hovedet i alle retninger. Ligeledes kan deres kroppe vendes om, så du selv kan blive herre over fuglenes køn og dermed sætte den helt rette stemning. Uhyre mange muligheder opstår, og således kan to fugle den ene dag symbolisere et nyforelsket par og den anden dag to fnisende piger. Der er ingen grænser, når det kommer til BIRD familiens fantasifulde udtryk, og uanset hvad du oplever, kan du være sikker på, at fuglene vil opleve det med dig. En lille flok af de stilfulde og  humørglade BIRDs bliver således dine trofaste kammerater i dagligdagen.

Kristian Vedel
Kristian Vedel blev født i 1923. Han blev uddannet på Den Danske Kunsthåndværkog Kunstindustriskole, hvor han senere selv forelæste. Efter at have undervist en årrække ved universitetet i Nairobi drog han hjem og blev hurtigt en del af den skandinaviske designbevægelse. Vedel var inspireret af Kaare Klint og den tyske Bauhausbevægelse, og hans klassiske design var kendetegnet ved en kreativ brug af materialer, især plastik og træ. I sit prisbelønnede og raffinerede design lagde Vedel vægt på funktionalitet, og han stillede strenge krav til det ergonomiske
og rationelle i sine designs.

I 1959 designede Vedel en lille fuglefamilie af træ, som hurtigt kom i offentlighedens søgelys og blev et af de mest succesfulde danske træprodukter fra 1960’erne.

 

Inspiration