Hans Bølling Ælling

499,00DKK
Lager: På lager

Hans Bølling Ælling

Design: Hans Bølling
Størrelse: 9cm

Håndlavet i teak træ

Forestil dig at gå ned ad Frederiksbergs trafikerede gader en travl solskinsdag, hvor biler, cyklister og fodgængere suser forbi og et øjebliks ro ville være belejligt, om end utænkeligt.

Imidlertid var det præcis, hvad der skete en uforglemmelig forårsdag i 1959, hvor en politimand fik medlidenhed med en lille andefamilie, som var faret vild i byen. Politimanden besluttede derfor til alles store forbavselse at stoppe trafikken for en stund, så ænderne uforstyrret kunne passere gaden. En fotograf fangende den idylliske begivenhed, hvis billede senere hen er blevet verdenskendt.

Dette ekstraordinære og smukke øjeblik satte sig på danskernes nethinder; alle aviser skrev om det, og ingen kunne glemme den charmerende andefamilie. Historien vakte også følelser hos Hans Bølling, og den inspirerede ham til at designe en familie af træænder. Disse træænder er tidløse perler, som udtrykker det smukke og harmoniske ved begivenheden i 1959 og samtidig vidner om danskernes evne til at påskønne naturen og hverdagens små mirakler.

Inspiration
spacer